Изложба в Монреал


През месец май художничката Александрина Караджова гостува с изложбата си „Сънища в синьо и оранж” в галерия "Гора" в Монреал.

На откриването гости от различни националности имаха възможността първи да се потопят в Сънищата на пастелистката и не скриха възторга си от преживяното. Те бяха силно впечатлени от самородния талант на Александрина, изящния й стил и историята по създаването на всяка една от картините в експозицията „Сънища в синьо и оранж”.

Казват, че повечето хора сънуват черно - бяло. Затова пък Сънищата на пастелистката Александрина Караджова, претворени в последната серия от нейни картини, са ярки, цветни, запомнящи се. Те са видения, които разказват чудни истории, приказки за неуловими усещания, винаги изкусно преплитащи реалност и фантазия. В изложбата “Сънища в синьо и оранж” художничката споделя тези свои съновидения с живописната изразителност на две любими гами, безкрайно присъщи на контрастната й натура. В пастелните вълшебства на Александрина отново се откроява жената - в различни превъплъщения, нежна, красива и неуловима и всяка от картините е докосване до сърцевината на женствеността.
Галерия "Гора", Монреал

май 2010