Изложба "Създадена за обич"


На 30 ноември 2010 г. в елегантното пространство на бургаската галерия “Vox” и в присъствието на много гости, бизнесмени и почитатели на изкуството, д-р Лорис Мануелян - зам. кмет на Бургас откри официално изложбата “Създадена за обич” на художничката Александрина Караджова. Експозицията даде начало на Кампания за набиране на средства в помощ за жени и деца, жертви на насилие. Посланието на кампанията е, че домашното насилие не е личен проблем и заедно можем да се справим с него.

“Пред нас е едно невероятно изкуство, изключително приказно, но със съвременно звучене, картините на Александрина излъчват крехкост, женственост, ефирност, но са изпълнени със страхотна сила.”, сподели с гостите г-н Мануелян и допълни: Затова смятам, че посланието на кампанията на Български фонд за жените ще достигне до повече хора и това е стъпка напред в усилията за справяне с проблема с домашното насилие.”

Половината от приходите от продажбата на близо тридесетте творби ще бъдат дарени на Български фонд за жените в подкрепа на кампанията, която се провежда в рамките на международната кампания „16 дни активизъм срещу насилието над жени” (25 ноември -10 декември).

Български фонд за жените /БФЖ/ е независима неправителствена организация, която работи в обществена полза по българското законодателство. Фондът е учреден през септември 2004 година и дейността му е насочена към финансова и методическа подкрепа на неправителствени организации, които работят по проблемите на равнопоставеността между половете и правата на жените, подпомагане жертвите на домашно насилие и повишаване на обществената чувствителност по редица проблеми на съвременното общество у нас.
Галерия "Vox", Бургас

30 ноември - 6 декември 2010