Изложба "Символи на щастието"


Замислена като колоритно и шеметно продължение на празниците, януарската експозиция на галерия „Арт Виза България” “Символи на щастието” провокира публиката да разгадае знаците на светлината в артистичните тълкувания на двама български художници, които не се нуждаят от представяне: Александрина Караджова и Павел Митков. На галерията гостува с творбите си и френската художничка Мари-Шантал Биела, съпруга на Н. Пр. Марк Михилсен, посланик на Кралство Белгия в България.

Събитието за откриването на експозицията се състоя на 10 януари 2012 г., като съвпадна с ежегодната среща на Европейския клуб при Българска търговско-промишлена палата.
То бе открито от председателя на Палатата, г-н Цветан Симеонов и бе уважено от министъра по управление на еврофондовете у нас – Томислав Дончев, от г-жа Ингрид Шикова - председател на Евроклуба, Н. Пр. Лешек Хенсел - посланик на Република Полша, Н. Пр. Марк Михилсен - посланик на Кралство Белгия в България и още 13 европейски посланика.
Изложбата посетиха и над 17 европейски търговски аташета, както и много представители на бизнеса, и почитатели на съвременното изкуство.

Благодарности за снимковия материал на Николай Апов, HiLife и Мариета Спасова.
Галерия "Арт Виза България"

10 януари - 13 февруари 2012