Благотворителна изложба в Бургас


В началото на новия сезон в бургаската галерия “Vox” бе открита благотворителна изложба - базар, която даде начало на Кампания “Код Оранжево: Малки стъпки към големите промени” на Български фонд за жените и Движение “Милион жени за милион добрини.

В изложбата се представиха Александрина Караджова (картини) и Светлана Гачева (бижута от стъкло). Към тях се присъедини и бургаското издателство Божич.

Половината от приходите от продажбата на картини, бижута и книги на благотворителното събитие бяха дарени за реализиране на Програма за превенция на домашното насилие, чрез работа с родители, деца и учители в детски градини и училища.
Програмата цели да намали риска от насилие в дома и училище, да изгради здравословна учебно-възпитателна среда чрез подобряване на взаимодействието между семейство и училище и стимулиране на отговорно и позитивно родителство.

Със събраните средства Движение Милион жени за милион жени ще подкрепи проект “Деца и семейства без насилие “ на SOS Детски селища България - Велико Търново.

Според официалната статистика най-често жертви на домашно насилие са жените и децата в семейството. По данни от ДАЗД за 2011 г. случаите на насилие над деца са били 2175. 79% от тях са били в семейства – в биологичното семейство, при майката и бащата и семейства на близки роднини.

Можем да променим статистиката като осигурим средства за реализиране на Програмата. Нека дарим шанс за по-добро бъдеще на много деца и семейства.

С малки стъпки към големи промени!

Благотворителната изложба - базар се състоя в галерия Vox, която за втори път подкрепя дарителски инициативи на Български фонд за жените като предоставя пространството на галерията за тяхното реализиране.
Галерия "Vox", Бургас

14 - 17 септември 2012