Новите неща
February
2023
February 2023
Огромни благодарности на всички гости, които станаха част от представянето на изящно-декоративната серия “20 малки чудеса”, създадена специално за 20-годишнината на марката Acrista Art. Нарисувана импулсивно, почти на един дъх, серията се роди от огромното ми желание и ентусиазъм да създам нещо ново и то - с почти детско любопитство към експеримента и креативността в най-чистата й форма. Мини чудесата са симбиоза между приложното и изящното, те са украсени със силен релеф, структурна паста, вградени елементи, бижута, морски съкровища и ефектна комбинация на акрил - металик с маслени бои. Обгърнати са от стилни одежди от черен мат и са поставени зад почти невидимо музейно стъкло. Представянето им се състоя в елегантната и вдъхновяваща атмосфера на Astella Home, където се разговорихме приятно нa чаша ароматно кафе в съботния следобед и всички бяхме единодушни, че Малките творения задължително трябва да се разгледат наяве, за да се усети истинската им сила и очарование. Специални благодарности на Астела Хоум за любезно предоставеното за събитието пространство. Малките чудеса, които все още са налични, ще можете да разгледате наяве, ако посетите ателието ми за клиенти в кв. Гео Милев, а за покупки посетете раздел Портфолио/Оригинални картини тук на сайта. Благодаря и на Мариета Спасова, която се погрижи за прекрасните фотографии по време на представянето. Серията “20 малки чудеса” посвещавам на Марги, моята майка, която ни напусна неочаквано в края на месец януари, но успя преживе да види малките красоти и ме подкрепяше докрай в реализацията на проекта.
November
2022
November 2022
Предстои най-магичното време от годината, когато си подаряваме мигове на вълшебство, красота и изящност. И през този сезон се надявам заедно да донесем радост на близките на сърцето ви с творенията, които създавам с много любов и внимание. В ателието за клиенти ви очакват оригинални картини и принтове върху платно, които ще подготвя за вас в елегантна празнична опаковка. Не по-малко красота ще донесат елегантните ваучери за подарък, които са придружени от ръчно украсени пликове и са на избрана от вас стойност. Ордери за Картините с опция за принт ще има на 15 ноември, на 1 и 15 декември. Aко принтовете са за подарък за Коледа и трябва да са при вас най-късно на 23 декември, трябва да ги поръчате за ордера на 1 декември, за да стигнат до вас навреме за празника. През този период ще се радвам да ви посрещна в уютната атмосфера на ателието за клиенти, но и ще имате възможност както досега да получите избраните картини и ваучери за подарък до удобен за вас адрес. Светъл, спокоен и усмихнат празничен сезон!
November
2022
November 2022
Щастлива съм да споделя, че по покана на Фондация "За Нашите Деца" се присъединих като дарител към 13-тото издание на Вечер на Добродетелите и картината “Декември” стана част от благотворителния търг на събитието с водещ Игор Марковски. Вечер на добродетелите се проведе на 31 октомври 2022 г. в Sofia Event Center. За 13-и път вечерта събра на едно място над 250 гости от дипломатическите, културни и бизнес среди, обединени около общата кауза в подкрепа на ранното детско развитие. Патрон на събитието бе Н.Пр. д-р Роб Диксън, посланик на Обединеното кралство в България. В името на детското щастие и надежда по време на Вечер на добродетелите „Пазители на детството“ бяха събрани над 230 хиляди лева. 100% от всички набрани средства по време на събитието ще бъдат инвестирани в програмите на фондация „За Нашите Деца“, които ще подкрепят над 2500 деца и семейства през 2023 г. Снимковият материал е любезно предоставен от Фондация “За нашите деца”, автори на фотографиите са Стефан Петранов и Мариана Стоичкова - Айзаксън.
February
2022
February 2022
Вярно е, че ни отне доста време, но съм щастлива да споделя, че изцяло обновеният сайт acrista.com вече е готов и ви каня да го посетите и разгледате, и да ми изпратите обратна връзка. Добавихме много нови раздели и фукционалности, но най-важната промяна е, че сайтът вече е електронна галерия, в която можете да закупите оригинални картини и налични принтове, да поръчате изработка на принтове, които не са налични, в желан от вас размер, да поръчате ваучери за подарък и да се насладите на още много възможности и качествено съдържание. Ако забележите нещо, което не работи както трябва, моля да ми изпратите принтскрийн и инфо на кой браузър сте и дали тествате на десктоп или мобилна версия. Така ще ми помогнете да изчистим малките проблемчета, които винаги съпътстват големите проекти :) Огромни благодарности на екипа, който работи неуморно много месеци наред, за да създадем съвременен и елегантен продукт, който професионално и с внимание към детайла изцяло въплъщава визията ми за марката Acrista Art. Очаквайте поредицата от видео материали, в която разказвам за новостите по раздели. Вече е по-лесно отвсякога да (си) подарявате изящност!
December
2021
Като художник винаги съм щастлива, когато моите картини намират дом в обстановка, близка до собствените ми естестически усещания. Затова с особено удоволствие ви представям този елегантен и модерен интериор, в който реализирах не само комбинация от оригинални картини и принтове, но и най-голямото си маслено платно досега. Почти абстрактният морски пейзаж “Прераждане” рисувах специално за цветната акцентна стена в отвореното пространство на хол, трапезария и кухня. Тъй като интериорът имаше нужда от още “стопляне”, се спряхме на преобладаващо карамелени тонове за картината. Собствениците на жилището имат позитивно отношение към комбинирането на оригинали и репродукции, затова в хола добавихме и два принта върху платно: на “Нежна” и “Сред звездите”, които допълниха естествено формиралите се ниши след разполагането на мебелите. За спалнята отново на цветна стена избрахме кадриран принт на “Морето в мен”, който кореспондира с наситеното океанско зелено на леглото. Проектът беше реализиран между декември 2020 и април 2021.
January
2020
Постепенното придобиване на произведения на изкуството с вкус и отношение може да доведе до изключителен визуален резултат. Добър пример за това е новият дом на мои клиенти, които в предишното си жилище вече имаха 4 оригинални мои картини - маслено платно и три сухи пастела. Докато изпълняваха интериорния проект на новия си мезонет, дело на Rejin Design, клиентите придобиха още 2 мои картини с маслени бои - едното платно украси втората семейна спалня, а второто - с размер 120 х 100 см, се превърна в основен арт акцент за трапезарията. Трите пастела прерамкирахме, за да са в тон с медния ефект на широкия профил и осветителните тела. Резултатът е елегантна артистичност, в хармония с усещането за въздушност, заложено от интериорния дизайнер във всички помещения на жилището. Благодаря на клиентите за доверието и за избора на мои творби за техния красив и уютен дом! Щастлива съм, че картините допълват прекрасната атмосфера, на която се наслаждават всеки ден.
October
2019
October 2019
С голямо вълнение ви представям първия голям календар с мои картини, който нарекох “Мечтано време”. Стремя се всеки Acrista Art продукт да е елегантен, с интересна концепция и с изключително качество, затова с екипа ми създадохме не просто календар, а истинско естетическо преживяване! “Мечтано време” съдържа 13 картини върху картон с ефект на платно. Като необичаен елемент в дизайна добавихме още 12 страници от паус с ръчно рисувани от мен скици, които подсказват картината за следващия месец. Календариумът е семпъл и изчистен, като акцентът е върху творбата и настроението, което тя носи. Дизайнът на календара замислихме така, че да има и практическо приложение. След края на всеки месец или в края на годината бихте могли да рамкирате избрани от вас картини, да ги аранжирате в дома или офиса си или дори да ги подарите. Календарът ще е с цена 50 лв, но ако заявите и предварително заплатите своите бройки до 30 октомври, цената ще е с 10% отстъпка. Заявените бройки ще бъдат разпращани от началото на ноември. Не забравяйте, че “Мечтано време” ще е изключително подходящ за подарък и с него може да зарадвате близки, приятели и колеги за предстоящия празничен сезон. Подарете (си) изящност!
November
2018
November 2018
Да бъда част от конференцията Women. Speak. Live. беше едновременно удоволствие, предизвикателство и удовлетворение. В панела “Високо в небето: мечтите на смелите”, в който гостувахме с Лидия Русева, Ръководител полети, си говорихме за това, кога сме “високо в небето”, променят ли се мечтите ни през годините, какви са митовете и клишетата, предизвикателствата и ограниченията на професиите ни, кога сме смели, и наред с много други неща, има ли формула за успех, която сме формулирали за себе си. Women. Speak. Live. е събитие, в което си дават среща едни от водещите гласове на жените-лидери в света на бизнеса, предприемачеството, културата и политиката в България. То е източник на вдъхновение, подкрепа и свързване по между им, за да се превърне в основа за надграждане на тяхната увереност, лидерски потенциал и бизнес нюх. Благодаря на организаторите за поканата за участие!
Чанта

Няма добавени продукти в чантата

Сайтът ми използва “бисквитки”, за да работи добре. Ако искате да разберете какви данни се записват в тях, натиснете тук. Продължавайки напред, вие се съгласявате с тази функционалност.

OK