Новите неща

April
2024

Летни странствания

April 2024
Мили хора, Тази година е на път да се осъществи една моя дългогодишна мечта: да прекарам цялото лято извън града - в пътуване, в изследване на нови места, посещения на музеи и галерии, в отделяне на време за истинска почивка и зареждане на артистичната душа. Пътешествието ми започва на 20 май и приключва в края на септември. Междувременно, разбира се, ще поработя над нови идеи за изложбения материал, който готвя за догодина наесен; над статии в блога и оптимизацията на сайта acrista.com - все неща, които не са моментално видими, но са безкрайно необходими и изискват време, съсредоточаване и търпение. Затова, ако сте предвидили покупка на оригинална картина или принт, моля да се свържете с мен по-отрано. Последният ордер за Неналични принтове ще бъде на 1 май, за да мога да го обгрижа до 15 май. След тази дата само ще събирам поръчките ви и ще се свързвам лично са вас, за да ви кажа опциите за изпълнение и получаване. Поръчки на оригинални картини ще приемам от края на м. октомври, какъв е процесът и останалите детайли ще откриете в тази статия на блога: Картина по поръчка - артистичното предизвикателство. През този период можете да следите блога ми acrista-cafe.com, където в раздела Пътешествия ще публикувам статии за пътуванията от лятото. За Youtube канала за пътешествия можете да се абонирате тук. Acrista Art Youtube каналът, където публикувам и по-дълги материали от процеса на създаване на картините, ви очаква тук. Ако пък все още не сте абонирани за нюзлетъра ми, сега е чудесно време да поправите това :). Формата за регистрация се намира в дъното на страницата или можете да се регистрирате с клиентски профил и оттам да управлявате абонамента си. Пожелавам спокойни, усмихнати и вдъхновяващи дни! Александрина
November
2022

Картината “Декември” подкрепи “Вечер на Добродетелите”

November 2022
Щастлива съм да споделя, че по покана на Фондация "За Нашите Деца" се присъединих като дарител към 13-тото издание на Вечер на Добродетелите и картината “Декември” стана част от благотворителния търг на събитието с водещ Игор Марковски. Вечер на добродетелите се проведе на 31 октомври 2022 г. в Sofia Event Center. За 13-и път вечерта събра на едно място над 250 гости от дипломатическите, културни и бизнес среди, обединени около общата кауза в подкрепа на ранното детско развитие. Патрон на събитието бе Н.Пр. д-р Роб Диксън, посланик на Обединеното кралство в България. В името на детското щастие и надежда по време на Вечер на добродетелите „Пазители на детството“ бяха събрани над 230 хиляди лева. 100% от всички набрани средства по време на събитието ще бъдат инвестирани в програмите на фондация „За Нашите Деца“, които ще подкрепят над 2500 деца и семейства през 2023 г. Снимковият материал е любезно предоставен от Фондация “За нашите деца”, автори на фотографиите са Стефан Петранов и Мариана Стоичкова - Айзаксън.
February
2022

Acrista.com с изцяло нова визия

February 2022
Вярно е, че ни отне доста време, но съм щастлива да споделя, че изцяло обновеният сайт acrista.com вече е готов и ви каня да го посетите и разгледате, и да ми изпратите обратна връзка. Добавихме много нови раздели и фукционалности, но най-важната промяна е, че сайтът вече е електронна галерия, в която можете да закупите оригинални картини и налични принтове, да поръчате изработка на принтове, които не са налични, в желан от вас размер, да поръчате ваучери за подарък и да се насладите на още много възможности и качествено съдържание. Ако забележите нещо, което не работи както трябва, моля да ми изпратите принтскрийн и инфо на кой браузър сте и дали тествате на десктоп или мобилна версия. Така ще ми помогнете да изчистим малките проблемчета, които винаги съпътстват големите проекти :) Огромни благодарности на екипа, който работи неуморно много месеци наред, за да създадем съвременен и елегантен продукт, който професионално и с внимание към детайла изцяло въплъщава визията ми за марката Acrista Art. Очаквайте поредицата от видео материали, в която разказвам за новостите по раздели. Вече е по-лесно отвсякога да (си) подарявате изящност!
July
2015

Интервю за кариерния път

July 2015
Лили Георгиева, която консултира дамите как да създадат ясна визия за кариера, носеща радост и удовлетворение, ме покани да си поговорим за кариерния път и промените по него. Ето какво се получи: "Вече дванайсет години се изявяваш като художник, но известен брой от тях работеше в офисна среда и то в ИТ компании - съвсем друга сфера. Кое те накара да се замислиш за промяна и как се случи тя? Да имаш работа на пълен работен ден е практика за повечето художници навсякъде по света. Това им помага да се издържат, докато паралелно се развиват и като артисти. При мен в началото рисуването балансираше стреса от работата в изключително напрегната и динамична среда, а с времето ставаше все по-сериозно занимание: успоредно движех проекти, изложби, рисувах вечер след работа или през уикенда. С годините и смяната на компаниите започнах да намирам все по-малко смисъл в “дневната” работа, нещо повече - фрустрацията нарасна до размери, които трудно се тушираха от “удовлетворението от предизвикателството да се справиш” или от заплатата и ми стана ясно, че предстоят сериозни промени. От друга страна работата в офисна среда за мен имаше сериозни преимущества - тя ме научи на много неща, които са полезни в реализацията ми като художник. Затова често и клиентите забелязват, че не съм “типичният” артист - аз съм доста организирана, дисциплинирана, имам ясна визия как искам да се реализирам. В този смисъл бизнес основата, която работата в различни по големина компании ми даде, е незаменима." Цялото интервю можете да прочетете на блога ми.
May
2011

Статия в "Жената днес"

May 2011
Статия за мен в новия брой на Жената днес (май/юни 2011), написана от прекрасната Милена Вълканова. Ето малък откъс от “Опитомяване на магията”: "(...) Откъде намира толкова енергия да награждава всяка една минута от скъпоценното си време със смислени действия? Тя е малката, крехката, нежната, слънчевата Силна Алекс. Тя е жената, жадна да се въплъти във всички измерения на женското, да изпита всичките му форми и да изиграе всичките му роли. Ако може. За нея женското е: „Неподозирана сила, всекидневна магия, шеметна непредсказуемост, щипка лудост, пурпурна страст, контрастна емоция, нежна мелодия, бленувана загадъчност, устойчивост, отдаденост, интуиция... Разнопосочност, многопластовост, начало на живота. Всички сезони едновременно. Мъдрост. Обич. Поезия. Всичко това може да бъде открито в един-единствен женски поглед. В едно-единствено лице.” И честно казано, не мога да си представя по-женски материал за изразяване на нейния емоционален свят от пастела. Създава ми усещане за искреност, чистота, непретенциозност. Той е мек и топъл като прегръдката на шал от пашмина. Казва ми, че „не е толкова популярен материал, но в много от случаите клиентите дори не питат какъв материал е това. Тях ги интересуват по-скоро емоцията и цветовете, не средството, с което са постигнати.” А пастелните пигменти не остаряват, затова картините остават свежи като цвят и в състоянието, в което са напуснали статива. Независимо от годините. Също като жената Алекс, която има непрекъснат достъп до вечния извор на млада, творческа женска енергия в себе си!"
Чанта

Няма добавени продукти в чантата

Сайтът ми използва “бисквитки”, за да работи добре. Ако искате да разберете какви данни се записват в тях, натиснете тук. Продължавайки напред, вие се съгласявате с тази функционалност.

OK