Често задавани въпроси

Картини в оригинал можете да разгледате и закупите (на място, но през сайта ми) в студиото ми в София, което се намира на бул. Шипченски проход.
Точния адрес изпращам, когато уточним ден и час за посещение. За целта можете да се свържете с мен в раздел Контакти.
Приемам посетители само с предварително уговорени часове. Това ми дава възможност да творя и работя спокойно и да обръщам персонално внимание на всеки посетител. Затова пък вие имате възможност да заявите час за посещение и в събота.

Оригиналните картини на стойност над 500 лв можете да закупите разсрочено на вноски до 6 месеца.


Това става като посетите детайлната страница на избраната от вас картина и изберете опцията за Закупуване с разсрочено изплащане.


Получаването на картината става с Приемо-предавателен протокол, след платена първа вноска за нея, но тя остава собственост на автора до окончателното й изплащане. Разсрочването важи за последователни месеци.


Важно: ако сте натрупали % отстъпка, при разсрочване той не се прилага.
Ако в Чантата имате вноска за оригинал на разрочване и друг продукт, например принт, % отстъпка ще се приложи само върху принта.


В История на поръчките в профила ви на сайта се съхранява информация за направените вноски. Всеки месец до пълното изплащане на картината, ще получавате напомнящ е-мейл за предстояща вноска.


Имате възможност да изплатите картината и предсрочно, като посетите профила си на сайта и/или направите банков превод за остатъка.
За стойността на картината получавате фактура, за която сте предоставили реални ваши данни.


Винаги можете да се свържете с мен, за да обсъдим и индивидуално предложение за разсрочване.

Картините, които рисувам специално за конкретен случай или конкретни пространства - домове или офиси, наричам поръчки.


1. Kакво представлява процесът:

Процесът започва с това да обсъдим коя от моите серии картини ви допада и/ или коя конкретна картина харесвате. Важно уточнение: Поръчките не са копия на вече продадени картини (за тази цел предлагам принтове), те може да са базирани на тях, но държа да са със собствено излъчване и визия и/или цветове, което придава уникалност на проекта, а на мен ми дава възможност да подходя с любопитство и креативност към него.

 

2. Снимков материал на мястото, посещение, размери

Най-добрият вариант е, когато има възможност да направя посещение на мястото, за което е предвидена картината, да огледам помещението, цветовата гама и стила на интериора и да взема необходимите размери. Когато това не е възможно, клиентите ми изпращат снимков материал на помещението и обсъждаме подходящите размери.


3. Серия и цветова гама

Моите картини са на серии: например лятна серия, средиземноморска, фигуративна, женски образ, фламенко, балет. При обсъждането на сюжета вие споделяте от коя серия бихте искали да бъде картината и уточняваме цветовата гама. Аз ви давам цена за изработка, която включва и външен профил рамка и ако цената е одобрена от вас, правя малък идеен проект за визуализиране.


4. Идеен проект и заплащане

След като одобрите идейния проект, превеждате аванс от 50% от уговорената цена. След като завърша оригинала и го одобрите, аз рамкирам, а вие превеждате останалата част от сумата.


5. Срокове
В момента приемам само поръчки с маслени бои като срокът за изпълнение е минимум 40 работни дни от авансиране и то, когато няма приети други поръчки за този период. Ако изпълнявам други поръчки, ще ви споделя кога най-рано мога да започна нова картина.


6. Комуникация и отказ
Обсъждането на параметрите на поръчката, включително представянето на идейния проект и одобрението му, както и детайлите по ценовата оферта, става в писмен вид по е-мейл и тази кореспонденция има силата на договор между мен и вас.
В случай на отказ от поръчката след представен и одобрен идеен проект, имам право да задържа авансовата сума за вложените време, енергия и материали до този момент.


7. Примери
Селекция от досега изпълнени картини по поръчка можете да разгледате в раздел Услуги, Картини по поръчка.
Примери за картини по поръчка може да разгледате в статията на блога ми “Картина по поръчка - артистичното предизвикателство”.

Репродукциите, наричани още принтове, са висококачествен отпечатък на дадено изображение върху платно (канава). На френски език терминът, който се използва, е Giclee (жикле) и обозначава впръскването на цветни мастила върху платно или арт хартия.


Принтовете се правят от художниците по света много отдавна по следните причини:


1. Допълване на приходите, за да може художникът да продължава да прави това, което прави най-добре - да създава изкуство

2. За да се даде възможност на хората с по-ниски доходи да си позволят да закупят и/ или подарят изкуство

3. Възможност за реализиране на арт проекти в публични пространства (офиси, болници) с по-малък бюджет

В раздел Портфолио / Картини с опция за принт можете да разгледате селекция от мои картини, чиито оригинали са продадени, но можете да поръчате репродукция (принт) от тях. Възможните размери и цени ще видите като кликнете на Поръчай лимитиран принт под картината и зададете желания от вас размер на подрамката.


Репродукциите се правят в ограничен тираж от 20 или 30 броя, като целта е принтът да има своя стойност и да не се “наводнява” пазара с дадена картина. Когато лимитът бъде достигнат, от тази картина няма да бъдат предлагани повече принтове.

 

За отпечатване на нестандартни размери или за кадриране на картина (отпечатване на детайл от нея), моля да се свържете с мен за обсъждане на детайли.

Да, можете да запазите картина, но за период не повече от 20 дни. Запазването става с депозит на 20% от цената на картината.

Ако след изтичането на тези 20 дни, не изплатите остатъка от сумата, картината се обявява за налична, а депозитът се задържа за пропуснати ползи.

Да, възможно е. Можете да заявите оригинална картина, принтове или комбинация от двете до адрес или до офис на Еконт близо до вас. Пратките се изпращат с SMS за известяване, опция за преглед и обявена стойност.

 

Пратките до 500 лв се изпращат за сметка на получателя, тези над 500 лв се доставят за сметка на Акриста Арт в рамките на страната.

 

За чужбина изпращането се договаря за конкретния случай.

Ваучерите за подарък в ателие Acrista са подходящи, когато сте решили да зарадвате любим човек или колега с артистичен подарък, който да изберат сами в ателието или на сайта.

 

Стойността на ваучерите се посочва по ваш избор, а в случай, че получателят на ваучера избере картина с по-висока стойност, може да доплати остатъка.

 

Ваучерите са безсрочни и с тях получателят може да се възползва както от налични картини и принтове, така и да направи поръчка (например на принт) на стойността на ваучера.

 

Ваучерите са два вида: физически (на хартия) и могат да стигнат до вас по куриер, и електронни, които изпращам на имейл на получателя в посочена от вас дата.
И в двата случая получателят може да усвои ваучера на сайта, като попълни кода му при потвърждаване на чантата с покупки на сайта.

 

С Acrista Art ваучера на хартия пък подарявате на приятели и колеги не просто възможност да изберат емоцията, близка до сърцето им, но и удоволствие за сетивата - посещение в творческата атмосфера на ателието.

Ако имате желание да използвате моя картина за корица на книга, етикет, или друг проект, свържете се с мен, за да обсъдим детайли относно цената за еднократно ползване на изображение, опции за дизайн и материали.

 

Ако искате да направите моя картина профилна снимка във фейсбук, да я споделите или препратите, разбира се, нямам нищо против, стига да посочите името ми като автор, сайта ми или страницата ми във фейсбук. Това принципно е уважителната и правилна практика за отдаване на кредит към труда на художници и фотографи в интернет пространството.

 

Всички останали случаи на нарушаване Закона за авторското право, включително копиране на моя картина 1:1 с цел продажба, използване на моя картина за направа на гоблени с цел продажба, ползване на изображение за декупаж, квилинг, уебсайтове, без изрично разрешение, са крайно недопустими и с тях обикновено се заема адвоката ми.

Разбира се, изборът на картина за подарък винаги е прекрасна идея.
Ако изберете картина в оригинал или принт за подарък на любим човек/ колега, а защо не и за себе си, по ваше желание мога да направя безплатна опаковка на картината с елегантна празнична хартия и да добавя ръчно изработена от мен картичка.
Ако сте поръчали картината по куриер, върху празничната опаковка, добавям транспортната такава.
Повече за картината като идея за подарък може да прочетете в специално посветената статия на блога ми.

Най-сигурният начин да получавате информация за нови картини, новини, изложби и арт продукти, е като се абонирате за Acrista Art Newsletter-а с имейла си. Нюзлетърът е с елегантен дизайн и съвсем не е досаден, изпращам го през месец - два и съм сигурна, че ще го очаквате с нетърпение. 

Можете да следите и профилите ми в социалните мрежи: страницата във фейсбук или профила ми в Instagram.

Да, необходимо е да сте регистриран потребител, за да извършвате покупки на сайта. За мен е важно да има проследимост кой е закупил дадена картина / репродукция, а на вас може да се наложи напред във времето да докажете собственост и произход на творбата.

Допълнително, като регистриран потребител ще можете да следите история на поръчките си, да следите натрупаната си към даден момент отстъпка, да управлявате адресите си за доставка, абонамента си за нюзлетъра ми и т.н.

Не, не предлагам курсове. Времето е много ограничен ресурс, а ежедневието е твърде динамично, затова засега не предвиждам курсове в студиото.

Не, не рисувам портрети на реални хора. Не съм портретист в класическия смисъл на думата, предпочитам при рисуването на образи да имам свобода без търсене на конкретна прилика, което ми дава възможност да изразя желаната от мен емоция.

Картини в оригинал можете да разгледате и закупите (на място, но през сайта ми) в студиото ми в София, което се намира на бул. Шипченски проход.
Точния адрес изпращам, когато уточним ден и час за посещение. За целта можете да се свържете с мен в раздел Контакти.
Приемам посетители само с предварително уговорени часове. Това ми дава възможност да творя и работя спокойно и да обръщам персонално внимание на всеки посетител. Затова пък вие имате възможност да заявите час за посещение и в събота.

Картините, които рисувам специално за конкретен случай или конкретни пространства - домове или офиси, наричам поръчки.


1. Kакво представлява процесът:

Процесът започва с това да обсъдим коя от моите серии картини ви допада и/ или коя конкретна картина харесвате. Важно уточнение: Поръчките не са копия на вече продадени картини (за тази цел предлагам принтове), те може да са базирани на тях, но държа да са със собствено излъчване и визия и/или цветове, което придава уникалност на проекта, а на мен ми дава възможност да подходя с любопитство и креативност към него.

 

2. Снимков материал на мястото, посещение, размери

Най-добрият вариант е, когато има възможност да направя посещение на мястото, за което е предвидена картината, да огледам помещението, цветовата гама и стила на интериора и да взема необходимите размери. Когато това не е възможно, клиентите ми изпращат снимков материал на помещението и обсъждаме подходящите размери.


3. Серия и цветова гама

Моите картини са на серии: например лятна серия, средиземноморска, фигуративна, женски образ, фламенко, балет. При обсъждането на сюжета вие споделяте от коя серия бихте искали да бъде картината и уточняваме цветовата гама. Аз ви давам цена за изработка, която включва и външен профил рамка и ако цената е одобрена от вас, правя малък идеен проект за визуализиране.


4. Идеен проект и заплащане

След като одобрите идейния проект, превеждате аванс от 50% от уговорената цена. След като завърша оригинала и го одобрите, аз рамкирам, а вие превеждате останалата част от сумата.


5. Срокове
В момента приемам само поръчки с маслени бои като срокът за изпълнение е минимум 40 работни дни от авансиране и то, когато няма приети други поръчки за този период. Ако изпълнявам други поръчки, ще ви споделя кога най-рано мога да започна нова картина.


6. Комуникация и отказ
Обсъждането на параметрите на поръчката, включително представянето на идейния проект и одобрението му, както и детайлите по ценовата оферта, става в писмен вид по е-мейл и тази кореспонденция има силата на договор между мен и вас.
В случай на отказ от поръчката след представен и одобрен идеен проект, имам право да задържа авансовата сума за вложените време, енергия и материали до този момент.


7. Примери
Селекция от досега изпълнени картини по поръчка можете да разгледате в раздел Услуги, Картини по поръчка.
Примери за картини по поръчка може да разгледате в статията на блога ми “Картина по поръчка - артистичното предизвикателство”.

В раздел Портфолио / Картини с опция за принт можете да разгледате селекция от мои картини, чиито оригинали са продадени, но можете да поръчате репродукция (принт) от тях. Възможните размери и цени ще видите като кликнете на Поръчай лимитиран принт под картината и зададете желания от вас размер на подрамката.


Репродукциите се правят в ограничен тираж от 20 или 30 броя, като целта е принтът да има своя стойност и да не се “наводнява” пазара с дадена картина. Когато лимитът бъде достигнат, от тази картина няма да бъдат предлагани повече принтове.

 

За отпечатване на нестандартни размери или за кадриране на картина (отпечатване на детайл от нея), моля да се свържете с мен за обсъждане на детайли.

Да, възможно е. Можете да заявите оригинална картина, принтове или комбинация от двете до адрес или до офис на Еконт близо до вас. Пратките се изпращат с SMS за известяване, опция за преглед и обявена стойност.

 

Пратките до 500 лв се изпращат за сметка на получателя, тези над 500 лв се доставят за сметка на Акриста Арт в рамките на страната.

 

За чужбина изпращането се договаря за конкретния случай.

Ако имате желание да използвате моя картина за корица на книга, етикет, или друг проект, свържете се с мен, за да обсъдим детайли относно цената за еднократно ползване на изображение, опции за дизайн и материали.

 

Ако искате да направите моя картина профилна снимка във фейсбук, да я споделите или препратите, разбира се, нямам нищо против, стига да посочите името ми като автор, сайта ми или страницата ми във фейсбук. Това принципно е уважителната и правилна практика за отдаване на кредит към труда на художници и фотографи в интернет пространството.

 

Всички останали случаи на нарушаване Закона за авторското право, включително копиране на моя картина 1:1 с цел продажба, използване на моя картина за направа на гоблени с цел продажба, ползване на изображение за декупаж, квилинг, уебсайтове, без изрично разрешение, са крайно недопустими и с тях обикновено се заема адвоката ми.

Най-сигурният начин да получавате информация за нови картини, новини, изложби и арт продукти, е като се абонирате за Acrista Art Newsletter-а с имейла си. Нюзлетърът е с елегантен дизайн и съвсем не е досаден, изпращам го през месец - два и съм сигурна, че ще го очаквате с нетърпение. 

Можете да следите и профилите ми в социалните мрежи: страницата във фейсбук или профила ми в Instagram.

Не, не предлагам курсове. Времето е много ограничен ресурс, а ежедневието е твърде динамично, затова засега не предвиждам курсове в студиото.

Оригиналните картини на стойност над 500 лв можете да закупите разсрочено на вноски до 6 месеца.


Това става като посетите детайлната страница на избраната от вас картина и изберете опцията за Закупуване с разсрочено изплащане.


Получаването на картината става с Приемо-предавателен протокол, след платена първа вноска за нея, но тя остава собственост на автора до окончателното й изплащане. Разсрочването важи за последователни месеци.


Важно: ако сте натрупали % отстъпка, при разсрочване той не се прилага.
Ако в Чантата имате вноска за оригинал на разрочване и друг продукт, например принт, % отстъпка ще се приложи само върху принта.


В История на поръчките в профила ви на сайта се съхранява информация за направените вноски. Всеки месец до пълното изплащане на картината, ще получавате напомнящ е-мейл за предстояща вноска.


Имате възможност да изплатите картината и предсрочно, като посетите профила си на сайта и/или направите банков превод за остатъка.
За стойността на картината получавате фактура, за която сте предоставили реални ваши данни.


Винаги можете да се свържете с мен, за да обсъдим и индивидуално предложение за разсрочване.

Репродукциите, наричани още принтове, са висококачествен отпечатък на дадено изображение върху платно (канава). На френски език терминът, който се използва, е Giclee (жикле) и обозначава впръскването на цветни мастила върху платно или арт хартия.


Принтовете се правят от художниците по света много отдавна по следните причини:


1. Допълване на приходите, за да може художникът да продължава да прави това, което прави най-добре - да създава изкуство

2. За да се даде възможност на хората с по-ниски доходи да си позволят да закупят и/ или подарят изкуство

3. Възможност за реализиране на арт проекти в публични пространства (офиси, болници) с по-малък бюджет

Да, можете да запазите картина, но за период не повече от 20 дни. Запазването става с депозит на 20% от цената на картината.

Ако след изтичането на тези 20 дни, не изплатите остатъка от сумата, картината се обявява за налична, а депозитът се задържа за пропуснати ползи.

Ваучерите за подарък в ателие Acrista са подходящи, когато сте решили да зарадвате любим човек или колега с артистичен подарък, който да изберат сами в ателието или на сайта.

 

Стойността на ваучерите се посочва по ваш избор, а в случай, че получателят на ваучера избере картина с по-висока стойност, може да доплати остатъка.

 

Ваучерите са безсрочни и с тях получателят може да се възползва както от налични картини и принтове, така и да направи поръчка (например на принт) на стойността на ваучера.

 

Ваучерите са два вида: физически (на хартия) и могат да стигнат до вас по куриер, и електронни, които изпращам на имейл на получателя в посочена от вас дата.
И в двата случая получателят може да усвои ваучера на сайта, като попълни кода му при потвърждаване на чантата с покупки на сайта.

 

С Acrista Art ваучера на хартия пък подарявате на приятели и колеги не просто възможност да изберат емоцията, близка до сърцето им, но и удоволствие за сетивата - посещение в творческата атмосфера на ателието.

Разбира се, изборът на картина за подарък винаги е прекрасна идея.
Ако изберете картина в оригинал или принт за подарък на любим човек/ колега, а защо не и за себе си, по ваше желание мога да направя безплатна опаковка на картината с елегантна празнична хартия и да добавя ръчно изработена от мен картичка.
Ако сте поръчали картината по куриер, върху празничната опаковка, добавям транспортната такава.
Повече за картината като идея за подарък може да прочетете в специално посветената статия на блога ми.

Да, необходимо е да сте регистриран потребител, за да извършвате покупки на сайта. За мен е важно да има проследимост кой е закупил дадена картина / репродукция, а на вас може да се наложи напред във времето да докажете собственост и произход на творбата.

Допълнително, като регистриран потребител ще можете да следите история на поръчките си, да следите натрупаната си към даден момент отстъпка, да управлявате адресите си за доставка, абонамента си за нюзлетъра ми и т.н.

Не, не рисувам портрети на реални хора. Не съм портретист в класическия смисъл на думата, предпочитам при рисуването на образи да имам свобода без търсене на конкретна прилика, което ми дава възможност да изразя желаната от мен емоция.

Чанта

Няма добавени продукти в чантата

Сайтът ми използва “бисквитки”, за да работи добре. Ако искате да разберете какви данни се записват в тях, натиснете тук. Продължавайки напред, вие се съгласявате с тази функционалност.

OK