Благотворителна изложба в Бургас

В началото на новия сезон в бургаската галерия “Vox” бе открита благотворителна изложба - базар, която даде начало на Кампания “Код Оранжево: Малки стъпки към големите промени” на Български фонд за жените и Движение “Милион жени за милион добрини.

В изложбата се представиха Александрина Караджова (картини) и Светлана Гачева (бижута от стъкло). Към тях се присъедини и бургаското издателство Божич. 

Половината от приходите от продажбата на картини, бижута и книги на благотворителното събитие бяха дарени за реализиране на Програма за превенция на домашното насилие, чрез работа с родители, деца и учители в детски градини и училища. Програмата цели да намали риска от насилие в дома и училище, да изгради здравословна учебно-възпитателна среда чрез подобряване на взаимодействието между семейство и училище и стимулиране на отговорно и позитивно родителство.

Със събраните средства Движение Милион жени за милион добрини ще подкрепи проект “Деца и семейства без насилие “ на SOS Детски селища България - Велико Търново.

Благотворителната изложба - базар се състоя в галерия Vox, която за втори път подкрепя дарителски инициативи на Български фонд за жените като предоставя пространството на галерията за тяхното реализиране.

Чанта

Няма добавени продукти в чантата

Сайтът ми използва “бисквитки”, за да работи добре. Ако искате да разберете какви данни се записват в тях, натиснете тук. Продължавайки напред, вие се съгласявате с тази функционалност.

OK